HR SERVICES

 

We have many years of experience in the management of complex international HR projects. We are particularly specialized in the following services:

 

EXECUTIVE SEARCH

On behalf of our clients we are looking for highly specialized professionals, middle and top level managers, general directors and board members.

We cover a broad range of industries, for example finance, FMCG, telecommunications and IT. We are especially focused on production, particularly automotive industry.

 

We have set up an efficient executive search procedure, which consists of three phases and 7 levels of activities. We pay special attention to drawing up an elaborate kandidate profile and selecting appropriate evaluation methods. Besides, we look for people who will fit not only your professional profile, but also are able to adapt to the the company culture and “the way you do things”.

Visible evidence that we have chosen the right methods is the fact that we had no activated placement guarantee in the last 7 years.

And we do not give up until we have chosen the right candidate.

 

KORPORATIVNI TRENINZI PO MERI

Specijalizovani smo na korporativne treninge po meri, koji daju merljive i konkretne rezultate.

Pre treninga definišemo merljive KPI-eve koji treba da se promene na bolje, upoznajemo se sa kompanijom i željama i očekivanjima učesnika.

Tek kada sakupimo sve činjenice i razjasnimo kompletnu situaciju, počinjemo sa dizajniranjem i pisanjem treninga.

Svaki naš trening je unikatan i napravljen po potrebama klijenta. Sadržaj i prezentaciju prilagođavamo obrazovanju i željama učesnika, od radnika u proizvodnji do članova borda najvećih svetskih banaka.

Naši treninzi su maksimalno interaktivni! Kroz neprekidne diskusije, pitanja i vežbe trener drži pažnju grupe i istovremeno na licu mesta uvežbava prezentovane sadržaje.

Fokus naših treninga je na praktičnoj primenljivosti. Teoriju držimo na neophodnom minimumu. Ostatak vremena provodimo sa primerima i situacijama sa kojima su učesnici treninga suočeni u poslovnoj svakodnevnici. U diskusijama, grupnim i individualnim vežbama tražimo zajedno najbolja rešenja i na licu mesta uvežbavamo njihovo sprovođenje u praksu.

Cilj svih naših razvojnih aktivnosti je održiva u dugoročna promena u ponašanju. Prenose se naravno i znanje i veštine, ali ipak smatramo da se najkvalitetnije razvojne promene postižu promenom stavova i načina razmišljanja.

KOUČING

Dejan Simić, sertifikovani International Coaching Federation Kouč

Moje poslovno znanje je osnovano na ličnom iskustvu kao CEO i CFO velikih inostranih preduzeća. Poslednjih 15 godina uspešno poslujem kao preduzetnik i izvanredno razumem izazove i situacije sa kojima su menadžeri i preduzetnici suočeni. Znam tačno šta se traži od njih, kako razmišljaju, kojim jezikom govore i sa kojim situacijama su suočeni.

Posebno iskustvo imam sa međunarodnim kompanijama i multikulturnim okruženjima.

Podržavam nove menadžere u novim izazovima, nalazim sa iskusnim i senior menadžerima efikasna rešenja za razne specifične situacije i pomažem preduzetnicima da nađu nove i kreativne načine da ostvare svoje ciljeve.

Kao uspešan, međunarodno aktivan headhunter savetujem klijente u vezi karijernih mogućnost, promene posla i procesa selekcije.

 

Evo nekih mojih koučing usluga:

 

Koučing za menadžere

Sesije sa ličnim prisustvom ili onlajn. Definisanje ciljeva koučinga. Posvećeni rad u sesijama i “domaći zadaci” između sesija. Savetovanje, treninzi i klasični ICF koučing. Life and work balance, upravljanje stresom i emocijama, fokus, motivacija, odnosi sa kolegama, itd.

 

Grupni koučing

Koučing za timove u firmama. Finansijski povoljan način unapređenja timskog duha, kolektivne motivacije i poboljšanja komunikacije unutar tima. U relativno kratkom roku timovi mogu na taj način znatno da poprave svoj učinak.

 

Karijerno savetovanje

Kao uspešan headhunter savetujem klijente u vezi pisanja CVja, vođenja razgovora za posao i drugih načina selekcije, kao na primer asesmenta i raznih testova inteligencije i sposobnosti. Veoma uspešno pripremam kandidate za razgovore u vezi konkretnih pozicija.

 

Takođe pomažem klijentima u pregovorima oko plate, povišice plate i napredovanja unutar kompanija.

 

Poslovno savetovanje

Razrada poslovnih modela i biznis planova. Analiza marketinške strategije, brendiranja i pozicioniranja na tržištu. Promena perspektive, razrada novih proizvoda i usluga i drugih inovativnim ideja i rešenja.

 

Koučing za poslovne žene

Uspešno pomažem poslovnim ženama kako da se probiju u patrijarhalnom okruženju. Cilj nije da počnu da se ponašaju kao “muškarci”, već da se uz ponovno otkrivanje autentične mudrosti i snage desne polovine mozga izbore sa preprekama i diskriminacijom.

 

Moja definicija koučinga je jednostavna: Pomažem ljudima da postignu svoje ciljeve.

HR KONSALTING

Pored gore navedenih usluga se bavimo i HR savetovanjem. Evo nekih projekata koje smo odrađivali za naše klijente:

  • Analiza fluktuacije i bolovanja, mere za njihovo smanjenje
  • Evaluacija menažera
  • Evaluacija talenata i mogućih budućih menadžera
  • 360 stepeni feedback
  • Ankete i istraživanja korporativne kulture i zadovoljstva zaposlenih
  • Organizacija asesment centara

Dejan Simić

Executive Search, Corporate Training, Business Coaching


E-mail: info@dejan-simic.com