Kao neko ko je i sam bio na raznim rukovodećim pozicijama u različitim branšama i poslednjih 25 godina uspešno posluje kao preduzetnik, izvanredno razumem izazove i situacije sa kojima su menadžeri suočeni. Posebno iskustvo imam u vezi međunarodnih kompanija, multikulturnih okruženja i rada sa inostranim kompanijama.

Moje poslovno znanje je osnovano na ličnom iskustvu kao CEO i CFO srednjih i velikih inostranih preduzeća. Ja razumem menadžere i preduzetnike. Ja znam sa čime ste svakodnevno suočeni.

Podržavam novopečene menadžere u njihovim novim izazovima, nalazim sa iskusnim i senior menadžerima efikasna rešenja za razne specifične situacije i pomažem preduzetnicima da nađu nove i kreativne načine da ostvare svoje ciljeve.

Kao uspešan, međunarodno aktivan headhunter savetujem klijente u vezi karijernih mogućnost, promene posla i procesa selekcije.

Evo nekih od mojih koučing usluga:

Koučing za menadžere

Lične sesije, preko telefona ili onlajn. Definisanje problema i ciljeva koučinga. Posvećeni rad u sesijama i “domaći zadaci” između sesija. Savetovanje, treninzi i klasični ICF koučing. Life and work balance, upravljanje stresom i emocijama, fokus, motivacija, odnosi sa kolegama, itd.

Grupni koučing

Koučing za timove u firmama. Finansijski povoljan način unapređenja timskog duha, kolektivne motivacije i poboljšanja komunikacije unutar tima. U relativno kratkom roku timovi mogu na taj način znatno da poprave svoj učinak.

Karijerno savetovanje

Kao uspešan headhunter savetujem klijente u vezi pisanja CVja, vođenja razgovora za posao i drugih načina selekcije, kao na primer asesmenta i raznih testova inteligencije i sposobnosti. Veoma uspešno pripremam kandidate za razgovore u vezi konkretnih pozicija.

Takođe pomažem klijentima u pregovorima oko plate, povišice plate i napredovanja unutar kompanija.

Poslovno savetovanje

Razrada poslovnih modela i biznis planova. Analiza marketinške strategije, brendiranja i pozicioniranja na tržištu. Promena perspektive, razrada novih proizvoda i usluga i drugih inovativnim ideja i rešenja.

Koučing za poslovne žene

Uspešno pomažem poslovnim ženama kako da se probiju u patrijarhalnom okruženju. Cilj nije da počnu da se ponašaju kao “muškarci”, već da se uz ponovno otkrivanje autentične mudrosti i snage desne polovine mozga izbore sa preprekama i diskriminacijom.

Zajedno definišemo ciljeve, razrađujemo strategije, ja vas podstičem – vi dajete golove.

Kako izgledaju moje koučing sesije?

Opušteno. Pijemo mnogo čaja.

Na početku saradnje ugovaramo opšte teme i ciljeve, planirano trajanje koučinga i učestalost sesija. Na početku svake sesije se dogovaramo oko konkretne teme i cilja i na kraju proveravamo da li smo ga postigli. Između sesija ugovaramo akcione korake i na početku svake sesije razgovaramo o rezultatima tih koraka.

Po potrebi na početku sesije radimo vežbe opuštanja. To pomaže da se klijent izmesti iz “svakodnevne situacije” i bude u stanju telom i duhom da se fokusira na dijalog.

Koje alate / metodologije koristim?

U zavisnosti od klijenta, teme i individualne situacije, koristim različite alate. Evo nekih od njih:

  • Klasični IFC koučing
  • Savetovanje
  • Uvežbavanje veština / trening
  • Mentalne tehnike
  • Introspekcija

Konkretne informacije:

  • Koučing prostorije su u širem centru Beograda, u Profesorskoj koloniji
  • Klijenti imaju slobodno parking mesto
  • Sesija traje oko 60 minuta, po potrebi i duže
  • Što se tiče vremena sam potpuno fleksibilan, može ujutro, preko dana, uveče, noću i vikendom. Može bilo kada
  • U obzir dolazi lični razgovor i bilo koji drugi vid komunikacije, kao na primer telefon, Viber, Skype, mail, itd.

Rezervišite probnu koučing sesiju ili informativni razgovor.

Dejan Simić, HR stručnjak, executive search, korporativni treninzi, ICF koučing

Profesorska kolonija, 11000 Beograd